Gyors segítség defekt esetén

Egy defekt sosem kellemes élmény, különösen, ha nincs a közelben műhely, ahol gyorsan és megbízhatóan orvosolnák a bajt. Ha tájékozottak és felkészültek vagyunk, akkor még a legmostohább körülmények között is áthidalhatjuk a problémát és átmenetileg biztosíthatjuk a haladást, amíg nem tudunk felkeresni egy motorszervizt.

Az egyik ilyen átmeneti megoldás lehet a hab. A kis helyen elférő, könnyen kezelhető flakonnak minden túlélő felszerelésben ott a helye. Csak felrázzuk, belefújjuk a tartalmát az abroncsba és máris lesz annyi nyomás a gumiban, hogy tovább lehessen hajtani. A használatot követően azonban gyorsan le kell cserélni a gumit, mert a flakonból belejutó folyadék ott marad a belsejében. Figyelni kell arra is, hogy a hab szavatossága gyorsan lejár.

Egy mini mechanikus készlet segítségével egy stabil és biztonságos megoldás áll a rendelkezésünkre. Kézi szerszám, gumicsík, patron és gumicement felhasználásával betapaszthatjuk a lyukat és felpumpálhatjuk a gumit addig, míg elérünk a következő benzinkútig.

Végül a slime, egy flakonból a gumiba juttatható sűrű, színes koncentrátum segítségével gyorsan és hatékonyan betapaszthatjuk a még a milliméternyi átmérőjű lyukakat, szakadásokat is. Ezután irány a motorszerviz!

06-30/9720-320 fancsi.motor@gmail.com