Néhány tanács a motorral való közlekedéssel kapcsolatban baleset megelőzés céljából

  1. Veszélyt jelent az olyan terep, ahol éles kanyarok, beláthatatlan útszakaszok vagy vasúti sínek vannak. Mindig figyeljünk a táblákra és mérjük fel a veszélyforrásokat!
  2. Az útminőség hazánkban nem mondható kielégítőnek, hiszen sok a kátyú, illetve vannak törmelékek, tócsák, csúszós szakaszok, amik szintén megnehezítik a biztonságos közlekedést. Próbáljunk meg a környezethez igazodva vezetni és felismerni a balesetveszélyes tereptárgyakat!
  3. Az időjárás is az ellenségünk lehet, hiszen sem a megolvadt aszfalt, sem pedig a csúszós ónos eső nem kedvez a motorozásnak. Minél jobban felkészülünk a különféle időjárási viszonyokra, annál kisebb a baleset kockázata. Ilyenkor nem kell sietni, nyugodtan lassíthatunk, ha nem érezzük biztonságosnak a gyorsan hajtást.
  4. Emellett a többi közlekedő is veszélyt jelent, így folyamatosan figyeljük környezetünket, az autósokat, kerékpárosokat és a gyalogosokat is!
  5. Ha túrázni megyünk a motorral, előtte mindig ellenőriztessük a féket és a gumikat.

Motorozni veszélyes, hiszen nem véd külső váz, mint egy autóban, ezért közlekedéskor fokozottan ügyeljünk a biztonságra!

Ha motorjavításra van szüksége, keressen minket!

 

 

 

 

 

 

Google Plus