A motor téli védelme

Mielőtt eltesszük „téli álmot” aludni a motorunkat, érdemes alaposan megtisztítani a sártól, homoktól, különböző szennyeződésektől. Utána érdemes elvinni egy körre, hogy a víz mindenhonnan kimenjen, nehogy a közelgő faggyal a víz károkat tegyen a járműben. A fürdetés után a kényes pontokat érdemes bekenni kenőanyaggal.

Az a legjobb, ha a tárolást egy fűtött garázsban meg tudjuk oldani, de egy hideg garázs is megfelel a célnak. Viszont ha csak kültéri tárolásra van lehetőség, nagy gondossággal be kell takarni ponyvával a motort úgy, hogy a ponyva és a motor között áramoljon a levegő, különben bepárásodik, ami nem túl előnyös.

A téli időszak alatt ajánlatos motortartó bakokat használni, mivel a gumiknak nem tesz jót a több hónapnyi egy helyben állás, mivel ilyenkor egy pontot terhel a motor súlya. Ha nincs lehetőség bakokat alkalmazni, akkor legalább havonta egyszer toljuk odébb a motort tíz centivel, ezzel is sokat teszünk a gumik épségéért.

Az akkumulátort sokan szeretik a meleg lakásban tartani, ám az akkumulátor karbantartásához vannak speciális csepptöltők, amelyek szinten tartják az akkumulátor töltöttségét.

Ha kérdése van, keressen minket a megadott elérhetőségeken!

Tags: ,

06-30/9720-320 fancsi.motor@gmail.com