Hogyan válassz motort?

Milyen motort vegyél? Kezdő és újrakezdő motorosokban gyakran felvetődik ez a kérdés, amelynek a megválaszolása nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk, azonban pár jó tanács lényegesen megkönnyítheti a döntést. Motor szervizünk munkatársai ebben is segítenek Neked!

Először át kell gondolnod, hogy milyen céllal vásárolod a motort: hobbi, munkaeszköz, közlekedési eszköz, esetleg sport. Ha már tudod, mire is kell a játgány, utána a költségkeret meghatározása a legfontosabb. Az egyik alapvető szabály: minél nagyobb teljesítményű a gépezet, annál magasabb a fenntartási költsége. Ezért érdemes felmérni, hogy a későbbiekben mennyit tudsz elkülöníteni a motor fenntartására.

Ha mindezekre már tudod a választ, akkor a következő lépés a motor jellegének a kiválasztása. Ha hobbi célra szeretnéd vásárolni a gépet, akkor jóformán csak arra kell figyelned, hogy magadnak tetsszen. Ha közlekedési eszköznek vagy munkaeszköznek vásárolod, akkor fontos szempont a komfort, a pakolhatóság és az üzemeltetési költség. Ezután kiválaszthatod a márkát, majd a típust. Ez a legkönnyebb lépés, hiszen a legtöbb gyártónál megtalálható ugyanaz a modell egy kicsit másképp.

Bármilyen motort is választasz, egy jó szervizre mindig szükséged lesz – mi bármikor állunk rendelkezésedre, ha megbízható motorszervizt keresel!

06-30/9720-320 fancsi.motor@gmail.com