A téli motortárolás hibái

motorjavításraA motorozás, érthető okokból, nem kimondottan egy téli sport. Az igazán rutinos motorozók tudják, hogy a téli fagyok beköszöntével a vasparipát is téli álomra kell küldeni. Ahhoz, hogy tavasszal kipihenten ébredjen, fontos megfelelően előkészíteni a motor számára a tárolás körülményeit.

A kevésbé gyakorlottak hajlamosak kisebb-nagyobb hibákat elkövetni, most nekik segítünk egy kis összefoglalóval, hogy a tavaszi szezont ne kelljen motorszervizzel kezdeni.

  • Az olajcsere csak akkor indokolt, ha a motor kis hőmérséklet ingadozású helyen telel. Ha szabad ég alatt, letakarva tartjuk, és előtte olajat cserélünk, az könnyen korrózióhoz vezethet.
  • Üres tankkal teleltetni nem okos dolog, mivel a tele tank óv a korróziótól és a párától.
  • Havonta beindítani a motort? Ha rosszul csináljuk, káros, mert ha nem melegszik fel rendesen, csak azt érjük el vele, hogy pára csapódik le és összegyűlik a kondenzvíz.
  • Ha egyszerűen a talajon tároljuk a motort, csak azt érjük el, hogy fölöslegesen terheljük a gumikat, így érdemes bakot is használni.
  • Végül a töltetlen akkumulátor kevésbé ellenálló a hideggel szemben, fontos gondoskodni a rendszeres töltéséről télen is.

Ezeket a tanácsokat megfogadva Önnek sem kell fölöslegesen költenie motorjavításra! Ha mégis problémája akad motorjával, bátran forduljon motorszervizünkhöz!

 

06-30/9720-320 fancsi.motor@gmail.com