Motorral télen is!

Motorral télen is!

Sajnos véget ért a szép idő és ezzel a motoros túrák és találkozók is ritkábbá váltak. Mégsem kell téli álomra küldened a garázsba motorodat, használd ki a lehetőségeket a hideg évszakban is!

Mielőtt azonban nekivágnál egy téli motoros túrának, van néhány jó tanács, melyet szeretnénk megosztani Veled!

A téli időszak beköszöntével két fontos szempontot kell figyelembe vennünk. Az egyik, hogy kizárólag a megfelelő ruhában induljunk el, hiszen nyilvánvalóan senki sem szeret csontig átfagyni. A másik lényeges dolog, hogy nézessük át motorkerékpárunkat szakemberrel. A megváltozott időjárási viszonyoknak köszönhetően mások és a saját életünk múlhat akár a gumik vagy a fékek állapotán.

Látogass el szervizünkbe kedvenc kétkerekűddel, mi korrekt áron felmérjük az állapotát és kijavítjuk az esetleges hibákat! Ha nem bízol meg akárkiben, és nem szeretnél indokolatlanul magas árat fizetni, fordulj hozzánk bizalommal!

Mi gondoskodunk róla, hogy az élmény évszaktól függetlenül is élmény maradjon!

További tippek a téli robogózáshoz

A téli időszakban felmerül a kérdés, hogy amíg nem esik le nagyobb mennyiségű hó, közlekedhetünk-e robogónkkal vagy hagyjuk inkább pihenni? Ha úgy döntünk, ebben az évszakban is motorral közlekedünk, akkor azt tegyük óvatosan!

  • Mivel a közlekedés minden formájában az első és legfontosabb szempont a biztonság, saját és mások testi épségének megóvása, így mielőtt télen is az utakra mennénk, ellenőriztessük szakemberrel a motor műszaki állapotát. Nézessük meg a fényszórók, fékek, motor és minden egyéb fontos alkatrész állapotát.
  • Autók esetében nagy figyelmet fordítanak az évszaknak megfelelő gumihasználatra, amely robogók esetében sincs másként. Válasszunk mély és jó mintázatú gumit, amellyel biztonságosabbá válik a közlekedés.
  • Használjunk megfelelő adalékot az üzemanyaghoz, így a nagy hidegben is kényelmes lesz a közlekedés.
  • Mindig kérjük ki a szakember véleményét az óvintézkedésekről, hiszen ő minden olyan tényezővel tisztában van, amely a téli közlekedéshez elengedhetetlen.

Ha úgy döntünk, garázsban pihentetjük robogónkat a téli hónapokban, ezt is tegyük szakszerűen és a kellő óvintézkedésekkel!

Ha szívesen használod motorodat télen is, hozd el szervizünkbe egy állapotfelmérésre, illetve karbantartásra, így biztonságos és élvezetes lesz a közlekedés!

 

Google Plus